Alle negen

Dit is een bijzondere tangram, zowel qua constructie als qua sfeer waarmee de fantasie behoorlijk op de proef wordt gesteld. De negen stukjes maken het samenstellen van vrij ingewikkelde figuren mogelijk. De grootste uitdaging zal zijn om alles daarna 'zinvol' in te kleuren, maar daarvoor biedt het programma dan weer een zeer uitgebreid kleurenpalet.

Constructie
Opgepast! Hier wordt een rechthoek eerst verdeeld in zes stukjes met een verhouding van 10:9. Mocht je dat bijvoorbeeld op papier of op triplex willen uitzetten, dan kun je dat ook 'vertalen' in een afstand van 5 cm tussen de verticale lijnen en een afstand van 4,5 cm tussen de horizontale lijnen. Na het onderverdelen van de rechthoek worden er enkele hulplijnen getekend. De hele puzzel bestaat uit zeven driehoeken en twee vierhoeken die hier zwart zijn aangegeven en na inkleuren rechtsonder worden samengevoegd tot de tangram.

Alle negen


Doosjes
Voor het opbergen van de tangram zijn een rechthoekig en voor de verandering ook eens een driehoekig doosje getekend: voor de liefhebbers!

Alle negen


Volgende stap