Postzegelvelletjes

Speciaal voor postzegelverzamelaars zijn enkele postzegelvelletjes uitgebracht die zijn onderverdeeld in de zeven stukjes van de klassieke tangram.

Postzegelvel Hong Kong

Postzegelvel Finland

Postzegelvel Zuid Afrika

Deuren schilderen: voorbereiding

Het werkt gemakkelijk om eerst een grote tangram uit te zagen en met deze stukken de gewenste figuur uit te leggen op de te schilderen deur. Wellicht moet zo'n deur eerst worden geschuurd en van een laagje grondverf worden voorzien. Hierna kunnen de tangramstukken worden afgetekend door met een potlood de omtrek ervan over te nemen op de deur.
Het uitgangspunt voor zo'n maxi-tangram is een onder te verdelen vierkant van bijvoorbeeld 60x60 centimeter of iets kleiner. Bij een nog groter vierkant van 80x80 cm vallen de meeste daarmee te maken tangramfiguren vaak buiten de breedte van een standaard deur. Bij de voorbeelddeuren hieronder is niettemin uitgegaan van deze maximale grootte.
Grotere afmetingen tangram

Vier voorbeelden
Hieronder staan als inspiratie wat plaatjes met de afwerking van twee deuren die zowel aan de voor- als achterkant van kleurige tangramfiguren zijn voorzien. Op de eerste deur is met grote tangramstukken
een figuur gelegd die daarna wordt afgetekend. De tweede foto geeft al een indruk van de gekozen kleurverdeling, aangegeven met de potjes lak. Na deze inspiratie volgt de transpiratie en dan krijg je wel wat moois!

Deur1 danser Deur1 mannetjeTweede deur


Deur2 mannetje Deur2 kater
Zonder verder commentaar en... veel plezier met eigen creaties!