Tangrams op producten

Het wordt pas echt leuk als je een tangram-ontwerp overzet naar concrete producten. Je kunt dan bijvoorbeeld je familie, vrienden of collega's eens verrassen met een bijzonder verjaardagscadeautje dat je zelf hebt ontworpen. Via de webwinkel van een reclamebureau kun je een tangram-tekening uploaden en binnen enkele weken wordt het product dan keurig bij je thuisbezorgd; je hoeft het huis niet meer uit om een cadeautje te zoeken. Er hangt uiteraard wel een prijskaartje aan, maar dan heb je wel een exclusief product. Als test heb ik twee mokken laten bedrukken met het uitgewerkte voorbeeld van de ronde tangram dat op pagina trv3 staat.

Tangram-ontwerp
Van de zeven tangramstukjes linksboven is het rechter figuurtje getekend, waarmee de twee tangram-kwartetten links- en rechtsonder zijn gemaakt. Deze kwartetjes zijn enkele malen gedupliceerd voor de fleurige moza´ek. Daarna is de tekstregel toegevoegd en is het geheel blauw omkaderd en van een lichte, verlopende achtergrondkleur voorzien. Mooi toch?

Ontwerptekening mok


Resultaat
Twee perfect geglazuurde mokken waarop het ontwerp goed is overgebracht. De uitdaging van dit ontwerp zit in de verlopende achtergrondkleur die nog wel aanwezig is, maar veel lichter is dan van de oorspronkelijke tekening. Als aspirant-ontwerper moet je daar rekening mee houden en kun je wellicht beter voor een primaire of niet-verlopende achtergrondkleur kiezen. Niettemin ben ik zeer tevreden over dit resultaat!

Tweee mokken