Toverei

Kip legt een gouden ei
De kip op bijgaande illustratie kijkt hogelijk verbaasd na het leggen van een gouden ei en denkt: "oei, als ik nu maar niet geslacht word!"

Met ons toverei, dat uit negen tangramstukjes bestaat, kunnen de meest uiteenlopende vogelfiguurtjes worden gelegd en dit overtreft de stoutste dromen van de kip. "Dit is pure magie, ik wist dat ik het in mij had" - en snel legt de kip spontaan nog een aantal eieren... maar hoe is het mogelijk... ze hebben ineens allerlei kleuren! Kijk in de handleiding van het toverei hoe dat gaat.

Naast de complete legbatterij, die bestaat uit vogels van allerlei pluimage, kunnen met deze tangram ook weer de meest uiteenlopende abstracte figuurtjes worden gelegd. De voorbeelden die na de vogels op de volgende vijf pagina’s zonder verder commentaar worden voorgesteld, zijn als aanzet min of meer in groepjes onderverdeeld, waarbij steeds twee tangramstukjes de basis vormen. Rond deze beide stukjes worden dan de andere gegroepeerd. Tenslotte volgen weer enkele samengestelde tangrams en enkele voorbeelden van ‘tangrams in tangrams’.

Volgende stap